Malzemeler:
1 kg.pırasa
yeşil soğan ve taze sarımsak yaprakları
1 çorba k.tereyağı
1 çorba k.salça
3 yumurta
1 kase yoğurt
tuz,karabiber

Hazırlanışı:

Pırasaları incecik doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağında kavurun. Rengi dönünce üzerine doğranmış salça, taze soğan ve sarımsağı doğayarak ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Pişince üzerine yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince servis tabağına çıkarın. Ortasını açarak yoğurt ile servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1600
favori
like
share
Kartopu55 Tarih: 21.03.2009 12:17
Bizde yeriz ama yogurtsuz.Paylasimin icin tesekkürler.
Terakkiperver Tarih: 21.03.2009 00:34
Bu yemeği bizim Giresun ve Ordulular pek severler ve yaparlar...Pırasanın ayrıca tadını değiştiriyor.Ben arasıra yiyorum bu yemeği...
COCO Tarih: 20.03.2009 10:31
Sağol.
Kıymık Tarih: 23.01.2009 04:58
tarif için teşekkürlerde pırasa sevmemki