Karışık Kebap Tabağı

Son güncelleme: 16.02.2009 12:57
  • noimage


    Malzemeler:

    Pilavı için:

    2 su b.kara yarma
    1 su b.yeşil mercimek
    1 soğan
    1 çorba k.tereyağı
    tuz
    su

    Kebabı için:

    500 gr.tavuk kanadı
    300 gr.kuzu eti
    300 gr.kıyma
    çeri domates
    kırmzı biber
    kuru soğan
    maydanoz
    pulbiber
    tuz
    kekik
    sıvıyağ

    Hazırlanışı:

    Köfte için kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyerek yoğurun. Hazırlana köfte harcını şişe takın. Diğer tarafta kuzu etini de şişlere takın. Tavuk etlerini tuz, kekik ve sıvıyağ ile harmanlayın. Hepisini tepsiye alarak 200 derecelik fırında pişmeye bırakın.

    Pilavı için tencereye tereyağını alın. Eriyince üzerine soğanları ekleyin. Üzerine haşlanmış kara yarmayı ve sıcak suda bekletilmiş yeşil mercimeği ekleyin. Tuzunu da ayarladıktan sonra alabildiği kadar su ile pişmeye bırakın.

    Tüm hazırlıklar tamamlanınca pilavı servis tabağına alın. Üzerinde kebap ile servis yapın.
#23.01.2009 00:11 0 0 0
  • Çok nefis görünüyor Miss-fener emegine saglık.
#25.01.2009 01:17 0 0 0
  • yaa kardeşim şişe takın demişsin ya çok güldümm.kardeş oo kolayca yazılan şeyi yapması öle çok kolay değil,patır patır dökülür o etler.adanalıyıkta nacizane ,sevgilerimle
#16.02.2009 12:57 0 0 0