Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık bulgur
1'er tatlı kaşığı -isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir- baharatlar. (Kırmızı biber, kekik, karabiber, nane )
tereyağı
etsuyu veya et bulyon
arzuya gore bir domates (soyulmuş ve kup kup dogranmış) ya da bir yemek kaşığı salça
2 su bardağı su veya etsuyu

Yapılışı:

Tereyağını teflon tencerede kızdırın. Ardından temizleyip yıkayıp süzdüğünüz bulguru kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip et suyunda ezdiğiniz salçayı veya domates parçacıklarını ekleyin. Hafif ateşte pişirip demleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 284
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 25.01.2009 22:21
ellerine sağlık canım ,
genelde plav ve makarna yemeklerin yanında
soframızdan eksik olmuyor,
değişik tariflerle damak zevkimizi geliştirelim
SU-PERISI Tarih: 25.01.2009 21:53
Paylaşımın için teşekkürler,baharatlı pilav çok nefis olur.