Bademli Arap Pilavı,Bademli Arap Pilavı tarifi,Bademli Arap Pilavı yapılışı

Malzemeler.

2 Bardak tel sehriye
4 Bardak Pirinc ( Mutlaka YASEMIN, uzun ince ve beyaz pirinc) Basmeti de olabilir
2 Adet buyuk sogan
1/2 Su bardagi Siviyag
1 Tatli kasigi Muskat
1/2 Tatli kasigi Zencefil Tozu
2 Tatli kasigi Curry Tozu
1 Tatli kasigi Safran ( varsa, yoksa 1/2 Bardak rendelenmis havuc yerine)

Uzerine:
1 Bardak Kabuksuz Badem
1/2 Bardak uzum
1/2 Bardak Kayasi

Malzemeler.

Pirinci once bol soguk su ile cesmenin altinda suzgec icinde guzelce yikayalim. Suyunun gitmesi icin bir kenara alalim. Soganlari kup kup dograyalim, tavanin icine cicek yagini ekledikden sonra sogan ve tel sehriyesini ayni anda koyup karistirarak tel sehriye pembelesinceye kadar kavuralim. Uzerine butun baharatlari ekledikden sonra pirinclerimizi atip pirincler sertlesinceye kadar kavuralim. Uzerine tuz ve suyunu ekleyip ( su ayarini ben her zaman gos karari yapiyorum, bir puf noktasi : pirinclerin uzerini 1 cm kadar su ciktigi zaman normal oluyor YASEMIN pirinc icin) hararetli atesde kaynadikdan hemen sonra altini en dusuk ayara getirip kapagi kapali dinlendirelim. Suyu komple cektigi ve goz goz oldugunda guzelce karistirip tekrar dinlenmeye alalim.



Tavanin icine bolca kabugu soyulmus bademi kavuralim bir kenara alalim. Ayni tava icinde uzum ve kayasiyi 2 yemek kasigi cicek yaginda kavuralim.. Borcam yada servis tabagina aldigimiz pilav uzerini susleyelim..

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 649
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:40
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
MiSS-FENER Tarih: 26.01.2009 01:06
Ellerine Sağlık Arkadaşım..
AYIŞIĞI Tarih: 25.01.2009 22:19
değişik bir plav denemek lazım
sağolasın canım teşekkürler