Malzemeler.

8 Orta boy Barbunya
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Küçük Sogan
2 Orta Boy Dolmalik Biber
4 Orta Boy Domates
1 Defne Yapragi
1/2 Tatli Kasigi Tuz
1/3 Tatli Kasigi Karabiber
1 Çorba Kasigi Kiyilmis Dereotu
1/2 Tatli Kasigi Biberiye
1 Küçük Limon

Yapılışı:

Önce firininizi orta hararette isitin. Ön hazirlik olarak sogani piyaz
dograyin. Dolmalik biberi, sap ve çekirdekli kismini çikarip attiktan sonra,
ince seritler halinde kesin. Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini
çikarttiktan sonra, iri zar biçimi dograyin. Barbunyalarin pullarini kaziyip
karnini yarin. Iç organlarini ve galsamelerini çikarip atin. Bol akar suyla
yikayin. Limonu ince dilimleyin.
Küçük bir tencerede, tereyagi orta ateste eritin. Yag erir erimez sogani
katip 2 dakika, sik sik karistirarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere
karistirdiktan sonra domates, defne yapragi, tuz ve karabiberini koyup 5
dakika pisirin. Tencereyi atesten alin. Dereotunu ilave edip karistirin.
Barbunyalari, cam kaba yerlestirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates
sosunu baliklarin üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabi
isitilmis firina sürüp 20-25 dakika pisirin. Kabi firindan alip, baliklari sicak
olarak servis edin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
M.Kutsi Çil Tarih: 26.03.2009 21:04
Son zamanlarda barbunya ve tekir gibi,dipte yaşayan balıkların yenmemesi söyleniyor.Sebep olarak da,cıva ve kurşun gibi maddelerin dipte olduğu ve bu balıkların bunları yediği gösteriliyor.Bu maddeler bu balıklar vasıtasıyla insanlara geçip,tehlike arz ediyormuş.Prf.Marankinin ifadesi bu.
AYIŞIĞI Tarih: 25.01.2009 22:22
denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim,
deneyeceğim,
ellerine sağlık canım