Karpuz Turşusu,Karpuz Tursusu tarifi,Karpuz Turşusunun yapılışı

Malzemeler

Orta buyuklukte karpuz
Su
Tuz
Sirke
Seker
Karanfil ve cubuk tarcin

Tarifi

Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu. Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak. 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun. Ardından 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabukları içine atın. Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın. Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin.
Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın. Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin. Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 563
favori
like
share
black_king Tarih: 18.03.2009 21:44
İlk defa duyuyorum
UltrAsLaN-Brky Tarih: 21.02.2009 14:05
iLk defa duydum Teşekkürler elinize sağLık
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:23
İlginç Bir Turşu Ama Deneyecem
saww Tarih: 26.01.2009 21:01
:39: ilgıncc
AYIŞIĞI Tarih: 25.01.2009 22:30
ilk kez duydum karpuz turşusunu
denemek lazım,
ellerine sağlık canım