Malzemeler:
5 dilim konserve ananas
200 ml krema
Çikolata granülleri

Pandispanya için:

125 gr tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
6 yumurta
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 tutam tuz
150 gr un

Pasta kreması için:

3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı tozşeker
500 ml süt
1 çay kaşığı vanilya
60 gr margarin

Hazırlanışı:

*Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını derince bir kasede iki misli oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını, bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın.

*Her iki karışımı una ekleyip çırpın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğumaya bırakın. Vanilyalı krema için un, şeker ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın vanilyayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Margarini ilave edip mikserle 10 dakika kadar yüksek devirde çırpın. Ilınmaya bırakın.

*Sade kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın. Soğuyan pandispanyayı enine ikiye kesin. Katlarını ananas suyu ile ıslatın. Hazırladığınız pasta kremasını keklerin arasına yayın. Ananası küçük doğrayın. Kremanın üzerine hafifçe batırın. Islatılmış ikinci katı dikkatlice üzerine kapatın. Çırpılmış krema ile pastanın dışını kaplayın. Beyaz çikolata granülleri ile süsleyin. Bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 463
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.01.2009 11:48
Çok nefis görünüyor kelebeklerde ayrı bir güzellik vermiş.