Yoğurtlu Alinazik Kebabı

Son güncelleme: 05.02.2009 13:55
  • noimage

    Malzemeler:
    750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
    4 orta boy patlıcan
    1 soğan
    15 gr sadeyağ
    3 sivribiber
    1 arnavutbiberi
    4-5 diş sarımsak
    500 gr yoğurt
    4-5 dal maydanoz
    Tuz, kırmızıpulbiber

    Hazırlanışı:

    * Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.

    * Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
#25.01.2009 23:47 0 0 0
  • Eline saglık güzel tarifin için teşekkürler.
#31.01.2009 00:23 0 0 0
  • GÜZEL TARİFİN İÇİN TEŞEKÜRLER
#05.02.2009 13:55 0 0 0