Malzemeler:
700 gr yağsız köftelik kıyma
150 gr çekilmiş kuyruk yağı
20 arpacık soğan
1 büyük patlıcan
1 patates
1 arnavutbiberi
2 çorba kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı domates suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
6-7 dal maydanoz
4 pide
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

* Fırını ızgara konumuna getirin. Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. 2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin. Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın. Soğanları soyun. Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı 1.5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın.

* Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun. Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin. Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin. 10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin. 5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Öneri:

Bu yemek Kilis'in önemli davet yemeklerinden. Köfteleri pişirirken hafif sulu (yöresel deyimiyle sulu tuzlu) olmalarına özen gösterin. Köfte dışındaki malzemeyi pişirirken asla karıştırmayın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 422
favori
like
share
NaZ Tarih: 08.02.2009 20:57
[COLOR=#4169e1][COLOR=#4169e1]150 gr çekilmiş kuyruk yağı
[COLOR=#4169e1]
Benim memleketimde kuyruk yagi çok kullanilir, yemekte bilmeden yersem hadi neysede içinde kuyruk yagi oldugunu bildigim seyi agzima süremem.

Tarifi bir denemek lazim tabi kuyruk yagi olmadan

ellerine saglik Serap
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:46
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık Güzel Bir Tarif
kırık_kalp Tarih: 05.02.2009 15:06
GÜZEL TARİFİN İÇİN TEŞEKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 31.01.2009 01:32
paylaşımın için teşekkürler.