Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
200 gr tavuk göğüs eti
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr mantar
Tuz

Hazırlanışı:

* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Tavuk etini 4 bardak suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp suyunu ayırın. Eti küçük küçük doğrayın.

* Ayrı bir tavada mantarları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Ocaktan alın.

* Pirinç ve kalan zeytinyağını tavuk suyuna ilave edin. Tuz ekleyip pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tavuk eti ve mantarları ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. Üzerine dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 300
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:39
Ellerine Sağlık
AYIŞIĞI Tarih: 27.01.2009 10:21
ellerine sağlık canım