Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol

Son güncelleme: 02.02.2009 23:00
  • noimage


    Malzemeler:
    1.5 su b.su
    1.5 su b.un
    75 gr.margarin
    1 tatlı k.tozşeker
    1 çay k.tuz
    3 veya 4 adet yumurta

    Kreması için:

    3.5 su b.süt
    4 çorba k.un
    1 su b.toz şeker
    1 p.vanilya
    7 adet kestane şekeri

    Çikolata sosu için:

    2 su b.süt
    1 su b.toz şeker
    2 çorba k.un
    2 çorba k.kakao
    100 gr.bitter çikolata
    1 yumurta sarısı
    yarım çay b.sıvıyağ

    Hazırlanışı:

    İlk olarak hamuru için minik bir tencereye suyu, margarini, toz şeker ve tuzu alın. Margarin eriyip su kaynayınca üzerine unu ekleyerek iyice karıştırın. Hamuru 3-4 dakika pişirin.Pişen hamuru başka bir kaba alarak soğutun. İstenilen sıcaklığa gelince üzerine birer birer yumurtaları ilave ederek elle karıştırarak yedirin. Hamur hazır olunca hamuru şanti torbasına alarak hafif yağlanmış tepsiye sıkın. Bir tepsi dolusu profiterol hamuru ortaya çıkacaktır. Hazır olan hamurları 170 derecede pişirin.

    Kreması için tencereye sütü, unu, vanilyayı ve toz şekeri alarak kısık ateşte çırparak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içine kestane şekeri püresi ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra kremayı şanti torbasına doldurun.

    Çikolata sosu için 2 su b. süt, kakao, toz şeker, yumurta sarısı ve unu ekleyin karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca üzerine parçalanmış çikolataları ekleyin. Kıvamı koyu olursa biraz süt ekleyerek iyice çırparak akıcı kıvama getirin. Parlaklığını sağlamak için üzerine sıvıyağ ekleyerek iyice çırpın.

    Tüm hazırlıklar tamamlanınca servis için pişen hamurların içine şanti torbası ile kremayı sıkarak servis kasesine alın. Üzerinde çikolata sos ile servis yapın.
#26.01.2009 23:46 0 0 0
  • Bende yapıyorum çok nefis oluyor fakat kestane şekerini koyup yapmamıştım birde kestane şekerli deneyecegim.
#28.01.2009 17:11 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Kestane ve çikolata bir ara, bu kesin muhtesem birseydir

    ellerine saglik Serapcim
#02.02.2009 09:27 0 0 0
  • şahane görünüyor tarifin için teşekürler
#02.02.2009 23:00 0 0 0