Malzemeler:
350 gr.kıyma
50 gr.kuyruk yağı
3 dilim tost ekmekği
tuz,karabiber
3 Bursa pidesi
1 kase yoğurt
1 çorba k.salça
3 yeşil biber
2 çorba k.tereyağı
su

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına kıymayı, kuyruk yağını, tuz ve karabiberi alın. Ayrıca kabuk kısımları alınmış tost ekmeğini suya basıp sıktıktan sonra içine ilave edin. Köfteyi yoğurduktan sonra iki elinizin tabanı ile iri pul şekli verin. Izgarada pişirin.

Sosu için tavaya tereyağı ve salçayı alarak kavurun. Daha sonra üzerine biraz su vererek
kaynatın.

Pideleri biraz ısıttıktan sonra doğrayarak servis tabağına alın. Üzerine salça sosu gezdirin. Daha sonra köfteyi üzerine yayın. Yağda kavrulmuş biberleri de üzerine yayın. Üzerine en son tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 855
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 05.02.2009 14:53
ellerine sağlık
AYIŞIĞI Tarih: 31.01.2009 02:29
harika bir şey bu olsada yesek şimdi
SU-PERISI Tarih: 31.01.2009 01:34
Tarif için teşekkürler emegine saglık.