Malzemeler:
4 kalın pırasa
250 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1 sivri biber
2 çay bardağı pirinç
30 gr tereyağı
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çay bardağı sıcak su

Sos için:

1 salçalık kırmızı biber
2 domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytin yağı
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

*Pirinci sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Pırasaları bir parmak uzunluğunda kesin. Dıştan üç yaprak kalacak şekilde içlerini çıkarın ve kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp süzün.

*Soğanı soyup kıyın. Biberi temizleyip çok ince doğrayın. Kıyma, soğan ve biberi yağsız olarak bir tencerede kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kıyılmış nane ve pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Pırasaların içlerini hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Pırasaları yatay olarak tencereye dizin. Üzerlerine nohut büyüklüğünde tereyağı serpiştirin. İki çay bardağı sıcak su ekleyin. Kaynayınca kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Sos için biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın. Domatesi küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp sarımsakları ve biberleri kavurun. Domatesleri ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Ocaktan alıp nar ekşisi ve toz kırmızı biberi ekleyin.

*Pırasaları servise sunmadan beş dakika önce ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Üzerlerine hazırla dığınız domatesli sosu dökün. Peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının ızgara bölümünde peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 460
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.02.2009 18:49
Eline saglık MİSS-FENER.
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:49
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
COCO Tarih: 03.02.2009 22:44
Emegine saglik serap.