Ömer Vargı (d. 1953, İstanbul) Sinema yönetmeni, yapımcı ve senaristidir.



1953'te İstanbul'da doğan Ömer Vargı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nü 1976 yılında bitirdi. İlk prodüksiyon görevini 1974'de bir Yılmaz Güney-Şerif Gören filmi olan “Endişe”de Şerif Gören'in asistanı olarak yaptı.

1977 yılına kadar kariyerine çeşitli filmlerde yönetmen yardımcılığı yaparak devam etti. 1977'den sonra reklam filmleri yönetmeye başladı ve o tarihten bu yana yaklaşık 1000'den fazla reklam filmi yönetti.

1980 yılında Pars/Mc Cann-Erickson ortaklığıyla Link Prodüksiyon Şirketi'ni kurdu. 1982'de Filma-Cass'a ortak oldu ve hem ulusal hem de uluslararası reklam ve uzun metraj film çalışmalarına devam etti. Ömer Vargı evli ve iki çocuk babasıdır.


Filmografisi

Yapımcısı Olduğu Filmler:
Kabadayı 2007
İnşaat 2003
Gönül Yarası 2004

Yönetmeni Olduğu Filmler:
Kabadayı 2007
İnşaat 2003
Herşey Çok Güzel Olacak 1998

Senaristliğini Yaptığı Filmler:
İnşaat 2003
Herşey Çok Güzel Olacak 1998

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1539
favori
like
share