Malzemeler(4 kisilik icin)

2 su bardagi irmik
2 su bardagi toz seker
1 cay bardagi aycicek yagi
yarim cay bardagi dolmalik fistik

Yapilisi

Tencereye yag ile irmigi koyup orta derece ateste 2-3 dakika
karistirarak kavurmaya basliyoruz.Yagi iyice cektikten sonra
fistiklari atip karistirarak kavurmaya devam ediyoruz.......Devamli
karistirmazsaniz irmikler yanip hos olmayan bir renk ve tat
meydana gelir o yüzden sürekli karistirin...
Bu islemi devami sirasinda helvanin serbetini ayri bir
tencerede hazirlamaya basliyorsunuz,,

Ölcüsü 1 su bardagi
sekere 2 su bardagi su ....4 kisilik yaptigimiz icin 2 su bardagi
sekere 4 su bardagi su ilave edip ayri tencerede kaynatiyoruz..
sekerler eriyip serbet kaynadiktan sonra atesden alabilirsiniz...

Bu sirada kavurmaya devam ettigimiz irmik hazir oldugunu
anlamamiz fistiginin kahverengi renge geldigi vakittir
kivama geldiginde ocagi kapatip yavas yavas serbeti kavurdugumuz
irmige dökebilirsiniz..DIKKAT edin sicrayacaktir tencere
kapagini yarim acip kepce ile azar azar dökmenizi tavsiye
ederim.Serbetin hepsini agir agir cekecekti püre kivamina
geldiginde tencerenin kapagini kapatip 10 dakika
dinlendirip servis yapabilirsiniz....

TARIFi uzun gibi gelsede cok kolay pratik bir tatli uzun
yazdim butun püf noktalarini aciklamak icin...
simdiden deneyenlere afiyet olsun..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 876
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 02:34
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:20
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 16:53

teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:43
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 19.11.2005 23:53
ellerine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 19:41
TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:56
DeNiZKiZi Tarih: 26.09.2005 16:27
Ellerine saglik
PALADAYI Tarih: 21.09.2005 11:21
Teşekkürler ellerine sağlık