Aşure tarifi - Aşure yapilisi - Aşure nasil yapilir


Hazırlanışı: Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip 30 dakika kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltıp üzerini süsleyin.

MALZEMELER (10 kişilik)
* 2 su bardağı aşurelik buğday
* 1 su bardağı nohut
* 1 su bardağı kurufasulye
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 1 su bardağı incirl 1 su bardağı kuru kayısı
* Yarım su bardağı fıstıkl 4 su bardağı şeker
* 1 yemek kaşığı karanfill 10-15 su bardağı su
* Üzerine 1 su bardağı kuş üzümü
* Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
* Tarçın, nar taneleri


Afiyet olsun dostlar....

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1889
favori
like
share
eGoiSta Tarih: 15.01.2009 20:36
muhtesem bir tat.. yememe ragmen yine özendim çok güzel görünüyorlar
NaZ Tarih: 15.01.2009 20:31
Bilgiler için tesekkür ederim

Yarin deniyecez bakalim nasil olacak.
AYIŞIĞI Tarih: 15.01.2009 20:15
havilciğim kayısı ,kuru üzüm, kuru incir
koyacaksan aşurene hepsini ayrı ayrı
kaplarda kaynatırsan beyaz hoş bir görüntüsü olur aşurenin
NaZ Tarih: 15.01.2009 20:05
Bizde yarin yapacagiz. Arkadaslar bildiginiz püf noktalari varmi ?
Han Tarih: 07.01.2009 14:34
Adres verelim Kargo ile yolla, nolacak yani...
AYIŞIĞI Tarih: 07.01.2009 13:17
bende yapacağım bu hafta
keşke birlikte yiyebilseydik
Pedaliza Tarih: 07.01.2009 12:52
annem yapmış geçen gün harikaydı ..içinde küçük portakal kabukları koyuyo çok seviyorum öyle

tarifler için teşekkürler arkadaşlar
AYIŞIĞI Tarih: 07.01.2009 12:21
oktay ustadan aşure:78:



AŞURE:
750gr buğday
1 s.b. nohut
1 s.b. kuru fasulye
5 s.b. toz şeker
1 s.b. süt
4 ç.k. pirinç
1 portakal
1 limon
2 elma
kuru üzüm
kayısı
Üzeri için:
kuru kayısı
incir
nar
kuşüzümü
dolmalık fıstık
fındık
ceviz
nar
gülsuyu
tarçın
HAZIRLANIŞI:
Önce buğdayları akşamdan sıcak su ile bir taşım kaynatıp
altını kapatın. Sabaha kadar şiştikten sonra tekrar pişmeye
bırakın.Bu arada akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi
düdüklüde pişirin. Buğdayın üstüne nohut ve fasulyeyi ekleyin.
Sıra ile önce haşlanmış pirinci ekleyin. Ardından küp doğranmış
elmalaları daha sonra küçük doğranmış kayısıları ardından da
üzümleri ekleyin. En son sütü, gülsuyunu, portakal ve limon kabuğunu ve şekerini
ilave edin. En son suyunu ve kıvamını kontrol edin. Kaselere boşaltıp
üzerini kuru yemişlerle süsleyin. Bu işlemi kaselerin üzeri soğuduktan
sonra ancak yapabilirsiniz
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:06
en sevdiğim tatlıdır saol eline sağlık