Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi

Son güncelleme: 03.02.2009 02:38
  • 500 g kalamar (ayıklanıp, derisi yüzülmüş)
    1 soğan (doğranmış)
    2 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
    1 baş sarımsak (diş diş ayrılıp, her dişin kabukları soyulduktan sonra, ince kıyılmış)
    1/4 tatlı kaşığı zerdeçal
    1/2 tatlı kaşığı kimyon
    1/4 tatlı kaşığı kişniş
    bir tutam yenibahar bir tutam karanfil
    bir tutam kakule
    bir tutam kırmızıbiber

    Domatesler, soüan, sarımsaklar ve bütün baharatı 1 bardak su ile tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, sarımsaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
    Bu arada kalamarın kesesini bir yanından kesip, çalışma tezgâhına serin. Keseyi iç bölümünden keskin bir bıçakla çaprazlamasına derince çizin. Çizilmiş kalamar kesesini bir kenarı 4 cm'lik kareler halinde doğrayın. Dokunaçları, küçük parçalar halinde kıyın.
    Tavada pişen karışıma kalamar parçaları ve kıyılmış dokunaçları katıp, tavanın üstünü kapatarak, kalamar parçaları halka biçimi kıvrılıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Tavanın üstünü yeniden kapatarak, yaklaşık 1 dakika daha pişirin sonra, tavayı ateşten alın ve yahniyi 6 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın.
#29.01.2009 10:32 0 0 0
  • Eline saglık Ayışığı.
#02.02.2009 17:05 0 0 0
  • Valla ben kalamari genelde hazir aliyorum

    denemek lazim degisiklik olur hem,paylasim icin tsk ediyorum...
#03.02.2009 02:38 0 0 0