Doğal Cilt Bakımı

Son güncelleme: 31.01.2009 15:11
  • Doğal cilt bakımı, tamamen bitkisel cilt bakım ürünleri yardımıyla hiçbir kimyasal madde kullanmadan vücudun ve dolayısıyla cildin kendini yenileme özelliğinin kullanılmasıyla yapılan cilt bakımına verilen addır.
    Cilt bakımına önem gösteren kişiler evde kendi yaptıkları veya hazır aldıkları bazı bitkisel cilt bakımı ürünleri yardımıyla doğal cilt bakımı yaparlar. Bu bitkisel cilt bakım ürünlerinde ortak olan bir çok madde vardır. Bunlardan en önemlileri antioksidanlardır. Doğal cilt bakım ürünlerinin bir çoğu bol miktarda antioksidan özellik taşıyan maddeler bulundururlar.

    Doğal cilt bakımında beslenmenin önemi büyüktür. Doğru bir beslenme cildi tahmin edemeyeciğiniz kadar güzelleştirebilir. Bitkisel cilt bakım ürünlerinin temeli de zaten budur. Doğru şekilde birleştirilmiş antioksidanlar ile A, C ve E vitaminleri cilt hücrelerini güçlendirdiği gibi daha hızlı yenilenmelerini de sağlar.
    Doğal cilt bakımında beslenme dışında diğer bir önemli faktör de egzersizlerdir. Düzenli egzersiz vücudun dengesini sağlar, dengeli ve yeterli beslenmeyle beraber doğal cilt bakımının olmazsa olmazı düzenli egzersiz programıdır. Vücudu yormadan alınan besinler cilt için çokfaydalı olmayacaktır.
    Doğal cilt bakımı en çok araştırılan konulardan biri olmasına rağmen belki de en muallakta olanlarından biridir. Etrafta bir sürü bitkisel cilt bakımı ürünü bulunabilir fakat bunlar arasında seçim yaparken alınan firmaların güvenilirliği göz önünde bulundurulmalıdır.
#30.01.2009 14:54 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler.
    Konu buraya daha uygun oldugu için alındı.
#30.01.2009 19:03 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler satUn
#31.01.2009 15:11 0 0 0