Nohutlu Paça Yahnisi tarifi,Nohutlu Paça Yahnisi yapımı,Paça Yahnisi

Malzemeler

1 bardak
nohut
10 adet koyun paçasi
2 yemek kasigi margarin
3 orta boy sogan
2 dis sarmisak
Tuz-
karabiber-kirmizibiber
1/2 demet maydanoz
1 yemek kasigi salça

Yapılışı:

Koyun paçalarini ilik suya koyun. Bir biçakla kaziyarak tüylerini temizleyin. Tirnak arasini kesip yag torbasini çikartin. Satirla vurarak ortalarindan kirin ( piserken iliklerin suya çikmasi için). Iyice yikayip bol suyla atese koyun. Kaynamaya baslayinca köpüklerini alin. Içine soyulmus bir bas sogan, soyulmus limon kabugu koyup kisik ateste pisirin.
Soganlari incecik dograyin. 2 kasik yagla börttürün. Domates salçasi, ezilmis sarmisak, kirmizibiber ve paçanin haslama suyundan katin. Aksamdan suda islatilip biraz haslanmis olan nohutu ve kemikleri ayrilarak dogranmis paça etlerini koyun. Yavas yavas kaynatarak pisirin. Tuz ve karabiber katin. 3-4 kepçe suyu varken atesten indirin, üzerine kiyilmis maydanoz serpin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 401
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 18:14
Güzel Paylasim Ellerine Sağlık