1 çorba kasigi tereyagi
8 yumurta
5 sogan
Tuz
200 gr kiyma
1 çay kasigi pulbiber
Soganlari soyduktan sonra, piyaz seklinde dograyin. Bir tencerede tereyagini eritin ve içine soganlari ilave edin. Pembelesene kadar kavurun. Daha sonra kiymayi ilave edin. 4-5 dakika daha kavurduktan sonra, bir su bardagi su ve tuz koyun ve 2-3 dakika daha pisirin. Soganlar kizarana kadar iyice pisirin. Çapi 30 cm civarinda olan bir firin tepsisine kiymali sogan koyarak, düzgünce dibine yayin. Bir kasik yardimi ile kiymali soganin üzerine, yumurtalara yer olarak, sekiz tane kus yuvasina benzer çukur açin. Bu çukurlara sekiz adet yumurta kirin. Tepsiyi ocaga koyup altindan isitarak yumurta beyazlarinin biraz pismesini saglayin. Tepsiyi sicak firina verin ve yumurtalarin istediginiz derecede pismesini saglayin. Biraz tuz ve pulbiber serptikten sonra sicak olarak servis edin.
Afiyet Olsun
Mantarli Omlet
Malzemeler
2 yumurta
100 gr kültür mantari
1 çorba kasigi tereyagi
Tuz, karabiber
Mantarlari bol suda iyice yikadiktan sonra dilimleyerek dograyin. Tereyaginin yarisiyla mantar ölene kadar pisirin. Bir kasenin içine üç yumurta kirdiktan sonra çatalla iyice çirpin. Teflon tavayi kizdirin ve içine kalan tereyagi koyup eritin. Mantar, tuz ve biberi yumurtanin içine ekleyip karistirdiktan sonra tavaya dökün. Bir çatal yardimi ile biraz karistirin ve kenarlarini düzeltin. Biraz katilastiktan sonra hemen alt-üst edin. Istediginiz derecede pisirip düz sekilde servis tabagina alin. Diger omletleri de ayni sekilde pisirerek sicak olarak servis yapin
Menemen
6 yumurta
2 yemek kasigi margarin
3 domates
8 sivri biber
Maydanoz
Tuz, karabiber
Domateslerin kabuklarini çikarip kusbasi seklinde dograyin. Çukurca bir tavaya margarini koyun. Margarin eriyince domatesleri atin ve orta ateste pisirin. Bu arada yesil biberlerin çekirdeklerini çikarip ince ince kiyin ve tavaya atin. Karistirarak biberlerin hafifçe yumusamasini ve sararmasini bekleyin. Son olarak yumurtalari teker teker kirip, karistirin. Yumurtalar hafif pismeye baslayinca, tuzunu ve karabiberini ekin. Çatalin ucu veya bir biçakla hafifçe karistirin. Suyunu fazla çektirmeden, atesten indirin. Üzerine ince kiyilmis maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
Zeytinli Omlet
Malzemeler
6 yumurta
2 domates
30 gr tereyagi
50 gr çekirdegi çikarilmis zeytin
1 dis sarmisak
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Rendelenmis domatesleri tereyaginda hafifçe pisirin. Yumurtalari bir tavaya kirip, ezilmis sarmisak, maydanozla biraz çevirin. Sonra domatesleri ve zeytinleri katin. Hafif ateste tahta bir kasikla karistirarak her iki tarafini da iyice kizarttiktan sonra servis yapin
Afiyet olsun
3 yumurta
1 patates
1,5 yemek kasigi sivi yag
1,5 yemek kasigi un
2 çay kasigi tuz
1/4 çay kasigi karabiber
Yumurtayi bir kaseye kirip, tuz ve karabiberini katin. Patatesi yikayip kabugunu ince soyun. Rendeleyip unla karistirarak yumurta ve 1 tatli kasigi kuru nane ilave edin. Büyükçe bir tavaya yag koyup kizdirin. Karisimi döküp, yayin. Hafif isida üzerine kapak örterek açik pembe renkte pisirin. Kenarlarini tavadan kurtarip alt üst ederek diger yüzünü de ayni sekilde pisirin.
Sucuklu Omlet
Malzemeler
100 gr sucuk
6 yumurta
1 çorba kasigi tereyagi
Tuz, karabiber
Sucuklari küçük parçalara dograyin. diger yanda bir kaba yumurtalari kirin ve bir çatal yardimiyla iyice çirpin. Içine sucuk parçalarini ekleyip karistirin. Yapismayan bir teflon tavaya tereyagi koyup kizdirin. Tereyagi tamamen eriyince yumurtayi tavaya dökün. Çatalla biraz karistirarak istediginiz derecede pisirdikten sonra, omleti dürerek servis tabagina koyun. Salata yapragi ve bir dilim domatesle tabagi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Pastirmali Yumurta
Malzemeler
200 gr pastirma
4 yumurta
2 yemek kasigi tereyagi
Tereyagi tavada eritin, kizinca ortadan ikiye bölünmüs pastirma dilimlerini koyun. Bir kasik yardimiyla pastirmalar ateste çevirerek pisirin. Daha sonra yumurtalari bütün olarak pastirmalarin üzerine kirin. Bu arada atesin altini iyice kisin. Yumurta sarilari tam katilasmadan kayisi kivamina gelince yemegin alti kapatin.
Kusbasi Etli Yumurta
Malzemeler
8 yumurta
100 gr kusbasi dana eti
2 kabak
2 yemek kasigi salça
4 dilim ekmek
5 yemek kasigi tereyagi
1 çay kasigi pulbiber
4 yemek kasigi besamel sos
Tuz
Bir tavada iki kasik yagi kizdirin, dilimlere ayirdiginiz kabagi ve salçayi koyarak pisirin. Öte yandan, kusbasi etleri 20 gr tereyaginda çevirin ve biraz su koyarak yumusayincaya kadar pisirin. Yumurtalari bir kaba kirin, biraz tuz ve biber ekleyerek çirpin. Tereyaginin geri kalan bölümünü bir baska tavada eritin ve yumurtalari bu tavaya bosaltarak, tahta bir kasikla krema haline gelinceye kadar karistirin. Tavayi atesten alin, içine dört kasik besamel sos katin. Karistirarak kizartilmis tost ekmeklerinin üzerine yerlestirin. Kabakli ve kusbasi etli karisimi, yumurtalarin üzerine dökerek, sicak olarak servis yapin.
Afiyet olsun