3 dilimini kasapta kiyma haline getittiriyorsun. Elde kaliyor 5 adet tavuk gogusu.
Oncelikle:
Kiyma haline getirilen tavuk gogusunun icine:
Ince dogranmis maydonoz
Ince dogranmis 3 dis sarmisak
Iki cay kasigi kekik
Iki cay kasigi karabiber
2 cay kasigi pul biber
3 cay kasigi tuz
Bu karisim bir guzel ovuluyor.
Geriye kalan 5 tavuk gogusunu su sekilde sosluyorsun:
3 corba kasigi salca (domates veya biber arzuya gore)
3 corba kasigi yogurt
Bu iki karisimi karistirip , 5 dilim tavuk gogusunu icin de bir guzel karistiriyorsun.
Birinci tavuk gogusunu masaya yayip, kiyma karisimini uzerine suruyorsun. Bunun uzerine de 2 inci tavuk gogusunu koyuyorsun ve ayni sekil de kat kat yapiyorsun.
Bitince, naylon folyaya sariyorsun sIkIstirmadan. Onu da normal gumus folyaya koyuyorsun ve en az 3 saat buz dolabnin icinde bekliyor.
Buzluktan cikartinca, kesiyoruz istedigimiz incelikte. Yuvarlak parcalar haline ve kizartiyoruz.
abi fena halde açım...am bu yemek beni aşar....en iyisi yine omlete sarılmak...eee omlette de tavuğun emeği var nihayetinde...saol ...belki bi gün evlenirsem hanıma yaptırırım artık