Tatlı ve Pasta tarifleri

Son güncelleme: 18.03.2006 23:34
  • FIRINDA SÜTLAÇ

    Malzemeler :
    3 1/2 bardak süt
    1 su bardağı şeker
    1/2 su bardağı pirinç
    1 kahve fincanı nişasta
    3 adet yumurta sarısı
    Tuz

    Hazırlanışı :
    Pirinci bol suyla üç-dört kez yıkayıp süzün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edip bir saat dinlendirin ve süzün. İçine bir tutam tuz atılmış 2 1/2 bardak sütü kaynatın. Pirinci ilave edip ağır ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin.

    Nişastayı 1 bardak süte yedirin. Kaynamakta olan süte azar azar yedirerek katın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırınınızı iyice kızdırın ve küçük bir kapta 3 adet yumurta sarısını çırpın. Ilınmaya yüz tutan sütlaçtan bir kaç kaşık alıp yumurta sarılarına yedirin. Daha sonra bu karışımı tekrar sütlaca katıp karıştırın. Sütlacı payrex bir kaba boşaltın, kızgın fırına sürüp üzeri yanıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun


    EKMEK KADAYIFI

    Malzemeler :
    1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
    7 bardak su

    Şurubu :
    4 1/2 bardak toz şeker
    4 1/2 bardak su
    2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

    Üstüne :
    2 lüle kaymak



    --------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.

    Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.

    Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın.

    Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın.


    ŞEKERPARE

    Malzemeler :
    2 bardak süt
    1/2 bardak pudra şekeri
    3 çorba kaşığı margarin
    1 adet yumurta
    1/4 tatlı kaşığı karbonat
    2 bardak un
    15 adet badem
    1 1/2 bardak toz şeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Tuz


    --------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Bir tencereye toz şeker, 1 1/4 bardak su ve limon suyu koyarak kaynatın ve orta koyulukta şurup yapın ve soğumaya bırakın.

    Diğer taraftan başka bir tencereye, yumurta ile pudra şekerini koyarak telle iyice karıştırın sonra erimiş fakat soğuk haldeki margarin de ilave ederek telle 5 dakika daha karıştırın. Sonra bu karışıma tuz ile azar azar olmak üzere un ve karbonat da ilave edin ve bunları yoğurarak hamur haline getirin. Sonra elde edilen bu hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki avuç içinde yuvarlayın üstlerini hafifçe bastırarak az yassılttıktan sonra, içi hafif yağlanmış bir fırın tepsisine bir parmak ara ile sıralayın, sonrada bu yassı hamurların ortasına parmak ile bastırarak ortalarına kabukları soyulmuş bademlerden birer tane oturtun.

    Tepsiye sıralanmış bu hamurları orta ısıdaki fırına koyarak, hamurların üstleri hafif pembeleşinceye kadar 40 dakika pişirin, sonrada hamurları tepsiden alarak hemen hazırladığımız soğuk şuruba ataın ve 1 saat sonra şekerpareleri tabağa alıp servis yapın.


    ÇİKOLATALI TOP KURABİYE

    Malzemeler:
    - 250 gr margarin,
    - 4 yemek kaşığı pudra şekeri,
    - 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
    - 1 paket vanilya,
    - 2,5 su bardağı un,
    - 200 gr sütsüz çikolata,
    - 1 kahve kaşığı margarin


    Yapılışı:
    Margarin, pudra şekeri, ceviz içi, vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin. Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin. Kurabiyelerin yüzünü batırıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.

    Afiyet olsun.


    BAL KABAKLI TARTOLET

    Malzemeler:
    Hamuru İçin:
    - 125 gr margarin,
    - 2 su bardağı un,
    - 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
    - 4 yemek kaşığı soğuk su.

    Harcı İçin:
    - ½ kg ayıklanmış bal kabağı,
    - 1 kahve fincanı su,
    - ½ çay bardağı soğuk süt,
    - 1 çay bardağı toz şeker,
    - 1 adet yumurta,
    - 1 yemek kaşığı eritilmiş margarin,
    - 2 çay kaşığı tarçın,
    - ½ çay kaşığı toz zencefil,
    - Süslemek için dövülmüş şam fıstığı.

    Yapılışı:
    Hamuru hazırlamak için margarini eritip malzemelerle hamuru yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Merdane ile açıp (1/2 cm kalınlığında) yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu arada kabağı yarım kahve fincanı su ilavesiyle iyice pişirip çatalla ezin. Soğuk süt, toz şeker, margarin, çırpılmış yumurta, tarçın, zencefili ilave ederek karıştırın. Fırından çıkardığınız tartoletlerin üzerine doldurun. Tekrar 15 dakika fırınlayıp çıkarın. Üzerine dövülmüş fıstık serpip süsleyin. Soğuyunca servis yapın. .

    Afiyet olsun.
#15.03.2005 22:12 0 0 0
  • Ellerine saglik Tesekkürler
#16.03.2005 12:01 0 0 0
  • ellerine saglik arkadasim
#26.03.2005 23:03 0 0 0
  • saol dostum tarifler için ellerine saglik
#28.03.2005 22:19 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler mardinli
#24.09.2005 08:02 0 0 0
  • Ellerine ve emeklerine saglik arkadasim
#27.09.2005 12:19 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:48 0 0 0
  • eline emegine saglık
#11.11.2005 20:20 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#13.11.2005 00:19 0 0 0
  • sağol ellerine sağlık
#19.11.2005 14:18 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 14:42 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:53 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:33 0 0 0
  • Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
#18.03.2006 23:34 0 0 0