Malzemeler:

3 subardagi un
1 yumurta
1 paket maya
1 caybardagi ilik sut
bir tutam tuz
yarim caybardagi seker
50 gr eritilmis tereyag
Kaysi
Ayva Receli
Siviyag

Yapilisi

Un, maya, tuz ve seker karistilir. Tereyag eritilir, sut azicik isitilir ve ilave edilir, yumurtayi da ekledikten sonra yogrulur ve uzerini kapatip 1 saat ilik ortamda bekletilir. Bu arada kaysileri az suyla kaynatilir. Hamur dan parcalar koparip acilir kaysiyi acip arasina 1 caykasigi ayvareceli koyulur ve hamurun icine koyulur kapatilir. Hepsini yaglanmis tepsiye dizip siviyag ustune surulur ve 180 derecede isitilmis firina verilir

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 666
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 03.02.2009 09:06
tarifin için teşekürler:85:
SU-PERISI Tarih: 02.02.2009 17:50
Güzel tarifin için teşekkürler şayeste.
Şayeste Tarih: 01.02.2009 12:37
Sen yeter ki iste..
Paket mi yapayım, burda mı yersin ?
AYIŞIĞI Tarih: 31.01.2009 15:54
şayeste ben bundan istiyorum ,
ama sen yaparsan yerim:78:
nis_2 Tarih: 31.01.2009 14:18
paylaşımların için tşklerr