Malzemeler :
7 çorba k. irmik
1 su b.toz şeker
5 su b.süt
2 damla sakızı
1 kase kayısı
Sosu için:

yarım kg. kayısı
1 su b. tozşeker
2 çorba k. mısır nişastası


Hazırlanışı :
Tencereye 7 çorba kaşığı irmiği,1 su bardağı toz şekeri,5 su bardağı sütü,damla sakızını ilave edip pişirin.Kaynadıktan üzerine küp kesilmiş olan 1 kase kayısıyı ekleyip ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra çembere aktarın.Sosu için yarım kg.kayısıyı parçalayıcıdan geçirip püre kıvamına getirin.

Tencereye kayısı püresini,1 sau bardağı toz şekeri mısır nişastasını ve bir miktar su ilave edip ocakta pişirin.Çemberdeki irmikli karışımın üzerine kayısı sosunu döküp soğtun.Soğuk olarak servis edin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 371
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.02.2009 14:48
Bende irmik tatlısının üzerine hazır sos yapıyordum birde kayısı ile deneyecegim saol şayeste.
Şayeste Tarih: 01.02.2009 12:35
Ben kuru kayısı ile denedim ve o da hoş oldu
Tavsiye ederim..
Pedaliza Tarih: 31.01.2009 21:14
İrmikli her tatlı hem kolay hemde çok güzel olur...denicem inşallah