Baharatlı Tavşan Ezmesi

Son güncelleme: 26.07.2010 22:14
  • Baharatlı Tavşan Ezmesi Yapılışı - Baharatlı Tavşan Ezmesi Tarifi - Av ve Kümes Etleri Yemek Tarifleri - Av Etleri - Av Eti Yemekleri tarifleri - av eti yemekleri - av yemekleri

    60 g hindistancevizi kreması
    1 bardak tuzsuz tavuk suyu
    2,5 cm boyunda taze zencefil (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)
    6 çubuk kakule (dövülmüş)
    2 acı kırmızıbiber (enlemesine ikiye kesilmiş ve çekirdekleri temizlenmiş)
    1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
    bir tutam safran
    1 defne yaprağı
    60 g (5 çorba kaşığı) krema
    2 tatlı kaşığı mısır nişastası
    1 tatlı kaşığı toz hardal
    1 çorba kaşığı salça
    250 g pişmiş tavşan eti (tercihen but tarafından)
    1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    birkaç tutam kırmızıbiber (bir bölümü süsleme için)
    çok ince kıyılmış arnavutbiberi (süsleme için)
    ***
    Bir salata kâsesinde hindistancevizi kreması ile tuzsuz tavuk suyunu karıştırıp, zencefil, kakule, acı kırmızıbiber, zerdeçal, safran ve defne yaprağını ekleyin. Kâseyi düşük sıcaklıkta ısıtılmış fırına yerleştirip, baharatı bütün kokularını bırakıncaya kadar (5 dakika) pişirin.
    Kâseyi fırından alıp, içindeki karışımı bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgece boşaltın ve tahta kaşığın tersiyle bastırarak kâseye geçirin. Kremayı ekleyip, iyice karıştırın.
    Başka bir kâsede mısır nişastası ve hardalı karıştırıp, karışımı öbür kâsedeki baharatlı tavuk suyuna katın. Salçayı ekleyip, kâseyi % 50 ısıtılmış fırına vererek, karışımı 3 dakika pişirin. Pişmiş tavşan etini ekleyip, % 50 ısıtılmış fırında 30 saniye daha pişirin.
    Kâseyi fırından alıp, limon suyu, tuz ve karabiberi katarak iyice karıştırın. Üstünü çok ince kıyılmış arnavutbiberleri ve kırmızıbiberle süsleyip, servis yapın.
#01.02.2009 12:04 0 0 0
  • Ellerine saglık kardeşim güzel tarifin için teşekkürler
#01.02.2009 18:56 0 0 0
  • teşekkrüler kardeşim saol..
#02.02.2009 15:39 0 0 0
  • güzel bir yemektir tavsiye ederim
#07.02.2009 16:59 0 0 0
  • saollll
#28.12.2009 14:01 0 0 0
  • Güzel bayan;yaptığınız bu harika tariften ve paylaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum....
#02.05.2010 16:43 0 0 0
  • Emeğinize sağlık teşekkürler
#26.07.2010 22:14 0 0 0