1kg kabak küp küp doğranır. 1 su bardağı şekerle yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Püre haline getirilip soğumaya bırakılır.
Süslemek için 1 çorba kaşığı kadar ayrıldıktan sonra içine bir paket petibör bisküvi kırılır ve karıştırılır..
Kalpli kelepçeli kalıba karışım dökülür.1 subardağı sütle 1 poşet kremşanti çırpılır ve yarısı balkabağı karışımının üzerine sürülür.. Kalan yarısı sıkma torbasına koyulur ve pastanın kenarları süslenir.. Ceviz ve yeşil fıstık yardımıyla pastanın üzerine kalpli süsler yapılır.. 1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarılıp servis yapılır...

Afiyet olsun ey Main-Board :)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 335
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 02.02.2009 23:39
sağolasın teşekürler:85:
SU-PERISI Tarih: 02.02.2009 17:48
Harika görünüyor saol şayeste.
nis_2 Tarih: 02.02.2009 16:47
tşklerr
AYIŞIĞI Tarih: 02.02.2009 16:37
sağolasın ey şayestemiz