Yurtdışı Seyahat Ve Sağlık Sigortası

Son güncelleme: 21.03.2009 18:45
  • Yurtdışı Seyahat ve Sağlık Sigortaları,

    Yurtdışı eğitiminiz sırasında, karşılaşabileceğiniz en önemli sorun; sağlık problemleri yada daha ciddi kazalar olacaktır. Böyle bir durum ile karşılaşmamanızı temenni ediyoruz, ancak sağlık sigortanızın önemi böyle bir durumda anlaşılacaktır. Yurtdışına çıkmadan önce yaptıracağınız ve toplam harcamalarınız içinde önemsiz bir yer alacak olan bir sağlık sigortası, kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayacaktır. Sigorta sayesinde tedavinizi ücretsiz olarak gerçekleştireceksiniz ve yurtdışında en önemli gider olan sağlık hizmetlerinden bu şekilde yararlanma fırsatınız olacaktır. Unutmayınız ki; sadece yapacağınız yolculuk ve gideceğiniz ülkenin Türkiye ile gerek iklimsel gerekse coğrafi farklılıkları bile, sağlık problemleri ile karşılaşmanıza neden olabilir. Bununla beraber; yurtdışında birçok ülkede, özel sağlık hizmetleri oldukça pahalıdır.

    Sağlık, kaza ve kayıp durumlarını kapsayan sigortalar bazı ülke ve eğitim kurumlarınca tavsiye edilirken bazılarınca zorunlu tutulmaktadır. Başta Amerika, Kanada , Avustralya gibi ülkeler sağlık sigortasını öğrencilere zorunlu hale getirmişlerdir. Bu sayede öğrenci hastalık durumunda o ülkenin hükümetinin koruması altına girmektedir.

    Günümüzde İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya gibi çoğu Avrupa ülkelerinde dil eğitimi alan öğrenciler için sigorta zorunluluk haline gelmeye başlamış hatta vize başvurusunda dahi İtalya, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya vb. Shengen ülkeleri sigorta yaptırılmasını istemektedirler.

    Ayrıca; önemli bir sağlık probleminiz varsa veya geçmişte ciddi bir rahatsızlık geçirmişseniz, bunlar ile ilgili kayıtlarınızı yanınızda götürmeniz acil durumlar için çok yararlı olacaktır. İngilizce yazılmış olan kişisel sağlık kayıtlarınız, varsa ilaç reçeteleriniz yurtdışında yanınızda bulunması gereken kayıtlardır
#02.02.2009 17:09 0 0 0
  • Herkesi okumasini greken bir konu.
    Paylastigin icin saolasin
#18.03.2009 22:19 0 0 0
  • 30000 euro luk sigorta herhangi bi sigorta şirketinde 60 euro gibi bi rakam bilginize(1 yıllık)
#21.03.2009 18:45 0 0 0