Malzeme:
500 gram ayıklanmış karides
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı beyaz şarap
4 adet domates
4 adet sivri biber
4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
karabiber
tuz

Yapılışı:
Soğan ve sarımsaklar tereyağında sotelenir.
Karidesler eklenerek birkaç defa çevrilir.
Tuz, karabiber beyaz şarap, ayıklanıp doğranmış domates ve sivribiberler de eklenerek 10 dakika pişirilir.
Malzeme güveç kaplarına paylaştırılarak üzerine kaşar peynir serpilir ve fırında kızartılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1845
favori
like
share
satUn Tarih: 04.02.2009 13:29
olur kardeşim birdahikine bakarım
AYIŞIĞI Tarih: 04.02.2009 12:48
ellerine sağlık konu daha önce paylaşılmıştı Karides Güveç
fakat seninki daha farklı bir tarif bu sebeple kapatılmadı.lütfen arama yapmadan konu açmayalım