İçli Tava

Son güncelleme: 20.03.2009 09:48
  • Malzemeler:

    1 kg Hamsi
    1 adet soğan
    1 ölçü pirinç
    Tuz
    1 tutam Karabiber
    1 tutam Şeker
    1/4 Maydanoz
    1/4 Dereotu
    1 tutam Nane



    Yapılışı:

    Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır. Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur. Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir. Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır. Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir. Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir. Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir. Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir.
#04.02.2009 10:54 0 0 0
  • Sağol.
#20.03.2009 09:48 0 0 0