Pazılı Mezgit Sarma

Son güncelleme: 04.02.2009 11:49
  • Malzemeler

    4 adet iri mezgit
    4 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 demet pazı
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Öncelikle üzümler ılık suda 10 dakika bekletilir. Pazı yaprakları da kaynayan suya batırılıp çıkarılır ve sapları kesilir. Balıklar da kılçıkları çıkarılıp kuşbaşı şeklinde doğranır. Sonra bir tencereye koyulup üzerine çıkacak kadar suyla 7-8 dakika haşlanır. İnce doğranmış soğanlar tuz ve karabiberle iyice ovulur ve üzerine sıvıyağ, üzüm, haşlanmış
    balık etleri koyulup iyice karıştırılır. Damarları da alınan pazı yapraklarının üzerine hazırlanan harçtan koyulur ve dolma sarar gibi sarılır. Tencereye dizilip üzerine bir tabak kapattıktan sonra 2 bardak sıcak su ilave edilir ve 20-25 dakika pişirilir.
#04.02.2009 10:55 0 0 0
  • ellerine sağlık
#04.02.2009 11:49 0 0 0