Saadet Tatlisi

Malzemeler
2 paket krem santi
4 adet yumurta
2 su bardagi süt
1 çorba kasigi tozseker
1 tutam tuz
1 büyük paket gofret
1 paket kakaolu bisküvi
Iri dövülmüs findik
Sosu için :
1 çorba kasigi un
2 çorba kasigi nisasta,
3 çorba kasigi kakao
Yarim su bardagi tozseker
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
Ceviz büyüklügünde margarin

Yapilisi

Krem santileri 2 su bardagi soguk süt ilavesi ile mikserde çirparak koyulastiralim. Ayri bir kapta yumurtanin sarilarini 1 çorba kasigi tozsekerle birlikte köpürene dek çirpalim. Yumurtalarin beyazlarini 1 tutam tuz ile ayri bir kapta kar haline gelene dek çirpalim. Sütle koyulastirilan krem santiye önce yumurta akini, sonra yumurta sarisini ekleyip mikserle çirpalim. Üzerine, pitir gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyelim. Iri dövülmüs findiklari da ekleyip iyice karistiralim.
Derin bir kaba veya kek kalibina temiz bir naylon serip parfe malzemesini üzerine bosaltalim. Kasik yardimiyla sikica bastiralim ve bu sekilde parfe donana kadar buzlukta bekletelim.
Sos için ; 1 çorba kasigi un, 2 çorba kasigi nisasta, 3 çorba kasigi kakao ve tozsekeri bir kapta karistiralim. Üzerine süt ve suyu ekleyelim. Üzeri göz göz olana dek karistirarak pisirelim. Atesten alip iyice sogutalim. Üzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika çirpalim. Donmus parfeyi buzluktan çikarip servis tabaginin üzerine ters çevirerek çikaralim. Üzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden siyiralim. Hazirladigimiz sosu buzluktan çikardigimiz parfenin üzerine gezdirerek dökelim. Servis yapalim.
Not : Buzluktan çikarilan parfeyi kaliptan çikaramiyorsaniz, kalibi ilik su dolu bir kap içinde birkaç dakika bekletin.
AFIYET OLSUN...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 356
favori
like
share
Shekill Tarih: 18.06.2009 22:02
zengin işi malzemelere bka
SU-PERISI Tarih: 10.02.2009 12:08
Güzel tarifin için teşekkürler abi.
MiSS-FENER Tarih: 08.02.2009 20:39
Ellerine Sağlık..
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:57
Ellerine Sağlık Çok Güzel Bir Tarif
AYIŞIĞI Tarih: 04.02.2009 18:44
ellerine sağlık abi