[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Kek için

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2 ADET PANDİSPANYA
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 BARDAK SÜTLÜ NESCAFE

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]PRALİN İÇİN;

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]200 GR FINDIK
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]YARIM LİMON


[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]PASTA İÇİN;

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2 SU BARDAĞI SÜT
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2 ÇORBA KAŞIĞI UN
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 KAŞIK TEREYAĞI


[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]YAPILIŞI:

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Çelik tava yada tencerenin içine 1,5 bardak şeker dökülür.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yarım limon suyu içine sıkılır.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yaklaşık 5 dakika şeker eriyene kadar beklenir.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Şeker karemel olunca fındıklar içine eklenir.Eğer istersek içine vanilya esansı eklenir.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Bir tepsinin arkasına karemelli fındık dökülür ve soğuması beklenir.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Soğuduktan sonra bir merdane ile kırılarak ufaltılır.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Bir tencere içine süt dökülür.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]İçine tereyağ dışında tüm malzemeler dökülerek çırpma teliyle çırpılır.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene karıştırarak pişirilir.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Muhallebi soğumaya alıırken içine tereyağ atılarak karıştırılır.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Pandispanya neskafe ile ıslatılır.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Arasına soğutulmuş çikolatalı pastacı kreması sıvanır.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Üzerine kırılmış fındık pralinler dökülür.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Pastamızı 3 kat yaptıkan sonra dolapta 5 saat dinlendirdikten sonra üzerini istediğimiz gibi dekore ederek servis edebiliriz.


Özgür Sef'in tarifi

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1395
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.02.2009 12:21
Güzel tarifin için teşekkürler Havil.
AYIŞIĞI Tarih: 04.02.2009 18:39
ellerine sağlık canım