[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Malzemeler:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 ADET YULAFLI BÜSKİVİ
50 GR TEREYAĞI
2 PAKET LABNE PEYNİRİ
5 YUMURTA
1 KÜÇÜK PAKET KREMA
100 GR ŞEKER
1 PORTAKAL
1 LİMON
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Sos için ;
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]300 GR KIRMIZI MEYVE (BÖĞÜRTLEN,FRAMBOĞAZ YADA VİŞNE GİBİ)
1 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
1 LİMON
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER


[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yapılışı:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Büskiviler robotta çekilir erimiş tereyağı ile karıştırılarak kek çemberinin dibine el ile bastırılarak sıkıştırılır ve ardından yaklaşık 20 dakika derin dondurucuya konulur.Diğer tarafta yumurta sarısı ve beyazı ayrılır.Yumurta beyazı kar haline getirilir (çırparak)sarısına ise şeker eklenerek benmari usulü sekerler yumurta sarısına yedirilir.(kaynayan bir suyun içerine baska bir tencere oturtarak pişirme tekniği)krema,peynir, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi yumurta sarısına eklenir en son olarak ise yumurta beyazı karıştırılır (çok fazla bekletmeden 5-6 hamlede yumurta beyazı karışmış olmalıdır)hazırlanan hamur büskivinin üzerine dökülerek yaklaşık 1 saat 130 derece fırında pişirilir



Özgür Sef'in tarifi

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 361
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.02.2009 12:44
paylaşımın için teşekkürler.
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:18
Mutlaka Denemeniz Gerek Tavsiye Ederim
AYIŞIĞI Tarih: 04.02.2009 18:42
bir gün mutlaka deneyeceğim,
çok lezzetli olacak sanırım sağolasın baharcığım