Orman Meyveli Peynirli Kek (Chesee Cake)

Son güncelleme: 10.02.2009 11:44
NaZ NaZ foto

  • noimage

    Malzemeler:

    1 ADET YULAFLI BÜSKİVİ
    50 GR TEREYAĞI
    2 PAKET LABNE PEYNİRİ
    5 YUMURTA
    1 KÜÇÜK PAKET KREMA
    100 GR ŞEKER
    1 PORTAKAL
    1 LİMON


    Sos için ;


    300 GR KIRMIZI MEYVE (BÖĞÜRTLEN,FRAMBOĞAZ YADA VİŞNE GİBİ)
    1 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
    1 LİMON
    1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER


    Yapılışı:

    Büskiviler robotta çekilir erimiş tereyağı ile karıştırılarak kek çemberinin dibine el ile bastırılarak sıkıştırılır ve ardından yaklaşık 20 dakika derin dondurucuya konulur.Diğer tarafta yumurta sarısı ve beyazı ayrılır.Yumurta beyazı kar haline getirilir (çırparak)sarısına ise şeker eklenerek benmari usulü sekerler yumurta sarısına yedirilir.(kaynayan bir suyun içerine baska bir tencere oturtarak pişirme tekniği)krema,peynir, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi yumurta sarısına eklenir en son olarak ise yumurta beyazı karıştırılır (çok fazla bekletmeden 5-6 hamlede yumurta beyazı karışmış olmalıdır)hazırlanan hamur büskivinin üzerine dökülerek yaklaşık 1 saat 130 derece fırında pişirilir



    Özgür Sef'in tarifi
#04.02.2009 16:55 0 0 0
  • bir gün mutlaka deneyeceğim,
    çok lezzetli olacak sanırım sağolasın baharcığım
#04.02.2009 17:42 0 0 0
  • Mutlaka Denemeniz Gerek Tavsiye Ederim
#06.02.2009 16:18 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler.
#10.02.2009 11:44 0 0 0