[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Malzemeler:

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]85 gr. bitter çikolata
1/3 su bardağı (60 gr.) tereyağı
2 adet iri yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
1.5 yemek kaşığı toz şeker.
4 yemek kaşığı un
3 gr kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]üzeri için: pudra şekeri
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yapılışı:

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]• Sufle kaplarını tereyağıyla iyice yağlayıp, içlerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpin. Kabı sallayarak toz şekeri sufle kabının tabanına ve yan yüzeylerine bulaştırın. Ters çevirerek fazlasını dökün.
• Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Yani: Bir sos tenceresine 2 parmak yüksekliğinde su koyun ve kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca üzerine cam bir kase oturtun. Kasenin tabanının suya değmemesine dikkat edin.
• İyice eriyen bu karışımı ılıması için bir köşede bekletin.
• Ayrı bir kaba koyduğunuz yumurta beyazlarını, orta hızda çalıştırdığınız mikserle çırpmaya başlayın. Bembeyaz olup, kabarıp, kıvamına ulaşıncaya kadar, yaklaşık 1 dakika çırpın. Şimdi üzerine azar azar toz şekeri ekleyin ve bir yandan mikserle karıştırmaya devam edin. Yumurta akının kıvamı tuttuğunda karıştırma işlemini durdurun ve mikseri ortadan kaldırın.
• Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
• Unu , kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
• Çırptığınız yumurta beyazının 1/3' ünü çikolatanın üzerine dökün. İyice karıştırın. Ardından, kalan çırpılmış yumurta akını ekleyin ama bu sefer nazikçe ve azıcık karıştırın ki yumurta akı sönmesin.
• Hazırladığınız bu malzemeyi sufle kaplarına paylaştırın ve önceden 200 derece (Turba fırınlarda 180 derece) ısınmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin. (Eğer sufle karışımını buzdolabından çıkarıp pişirecekseniz, bir süre oda sıcaklığına gelmesini beklemekte yarar var.)
• Üzerine pudra şekerini de serpip, hemen ve dikkatlice servis yapın.


Özgür Sef'in tarifi

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3068
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.02.2009 12:34
Çilkolatalı pastalarında tadı başka bir güzel oluyor.
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:19
Ağzımın Suları Aktı
AYIŞIĞI Tarih: 04.02.2009 18:41
benim canım tatlı çekti bak şimdi