Temizlenmiş bir kazı doğrayınız, haşlayıp süzünüz. Üzerine bir soğan çentiniz, iki kaşık tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırınız. Sonra biraz un serpip etleri de kızartıp orta ateşe çekin. Başka bir tencereye olgunlarından 8-10 domates doğrayınız. Etlerle bir oluncaya kadar kaz suyu ile kaynatıp süzünüz. Ya da kaz suyu ile bir kaşık pelte eziniz, soyulmuş küçük soğanlarla kaz tenceresine atınız. Tuz ve baharat ekiniz, kapalı kapta yavaş yavaş pişiriniz. Kestane büyüklüğünde yirmi parça patatesi tereyağı ile kızartınız,tencereyi indirmeden iki üç dakika önce içine atınız. NOT: Böyle yahnilerde küçük soğanlardan uygun miktarda soymalı, haşlanan etin süzülüp yağı alınmış suyu biraz haşlamalı,yahniyi indirmeden 5-6 dakika önce patates yerine tencereye atılmalıdır. Böyle gayet lezzetli olur. Yahniler bol soğan koymaktan kaçınılmamalıdır.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 583
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.03.2009 00:28
Ellerine saglık canım saolasın
UltrAsLaN-Brky Tarih: 22.02.2009 21:50
Teşekkürler paylaşım için..
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 16:55
Oy OY Oy Olsada Yesek
AYIŞIĞI Tarih: 06.02.2009 14:35
ben yapmayı iyice öğreneyimde..
ama ördek yok ki bulamadım çarşıda
oLci Tarih: 06.02.2009 10:05
Abla portakallı ördek ne zaman yapacaksınız çok canım istedi :72:
AYIŞIĞI Tarih: 06.02.2009 02:07
:72:
07 cimbomlu Tarih: 06.02.2009 01:26
:268::313: