Malzemeler:
1 kg balkabağı
2 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
12 beze
1 hazır pastata banı (ikili)
1 su bardağı çırpılmış kremşanti

Hazırlanışı:

*Pasta tabanı dilimlerinin kenarlarını 12 cm kadar kesin. Bunun için halka şekilli pasta kalıbından yararlanabilirsiniz. Kabakları dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve kabuklarından ayırıp doğrayın. Tencereye alıp üzerine tozşekeri ilave edin. Suyu tencerenin kenarından ekleyip yumuşayana ve kabaklar suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Robota alıp püre haline getirin. Kremşantiyi ilave edip iyice yedirene kadar kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

*Pasta tabanını ızgara teli üzerine alın. Balkabağı püresinin yarısını kalın bir kat halinde pasta tabanının üzerine yayın. İkinci parçayı üzerine kapatın. Kalan püre ile pastanın üzerini kaplayın. Bir kaşık püre ile ortasını süsleyin. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletip bezelerle süsleyerek servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 426
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.02.2009 01:40
Nefis görünüyor eline saglık MİSS-FENER.
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:57
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık