Malzemeler:
300 gr. kuzu eti
2 su b. haşlanmış nohut
tuz, karabiber
su

Terbiyesi için:

1 kase yoğurt
2 çorba k. un
soğuk su
sıcak su

Sokaracı için:

1 çorba k. tereyağı
1 soğan
5 dal taze sarımsak

Hazırlanışı:

Önce tencereye etler alınır üzerine su eklenerek pişmeye bırakılır. Etler iyice pişince üzerine haşlanmış nohutlar ilave edilir. Tüm malzeme pişince terbiyesi icin yourt ve un iyice çırpılır. Terbiyeye sıcak su eklenerek ılıtılır ve tencereye ilave edilir.

Tuz ve su kıvamı ayarlandıktan sonra sokaracı için tereyağında minik kesilmiş soğanlar iyice kızartılır. servis edilmeden önce sokarıç da eklenip karıştılıp sıcak ikram edilir.mümkünse taze sarımsakla şiveydizi pişirmek gerekir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1016
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 11.02.2009 22:19
Degişik bir adı varmış ilk defa duyuyorum.
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 18:00
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık