Karanfilli Mudurnu Çöreği

Son güncelleme: 14.02.2009 18:21
  • noimage

    Malzemeler:
    4 su b.un
    1 tatlı k.tuz
    1 tatlı k.kuru maya
    aldığı kadar ılık su

    İç harcı için:

    ceviz
    tereyağı
    mısırözü yağı

    Üzeri için:

    yumurta
    karanfil
    susam

    Hazırlanışı:

    Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuz ve kuru mayayı alarak karıştırın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca bir süre ılık bir ortamda mayalandırın.

    Hamur mayalanınca hamuru 4 bezeye ayırın. Merdane ile açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürün. Daha sonra üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş cevizleri serpin. Rulo yapıp sarın üzerini hafif bastırarak yağalnmış tepsiye alın. Yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine bolca susam ve biraz havanda dövülmüş karanfil serperek 180 derecelik fırında pişirin.
#05.02.2009 01:29 0 0 0
  • Çok Güzel Tarif İçin Çok Teşekkürler
#06.02.2009 17:02 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler.
#14.02.2009 18:21 0 0 0