Malzemeler:
350 gr.kuzu eti
1.5 su b.mısır yarması
3 soğan
maydanoz

1 çorba k.domates salçası
1 çorba k.biber salçası
tuz,karabiber
2 demet karalahana

Hazırlanışı:

Tencereye karalahanın sap bölümlerini tencereye yerleştirin.2 demet karalahanayı haşlayın.3 adet soğanı parçalayıcıdan geçirin.Karıştırma kabına soğanları ilave edin.Üzerine kıymayı ,mısır yarmasını,salçayı ilave edin.Üzerine tuz,karabiber,pubiber ilave edin.

Üzerine ince kesilmiş maydanozu ilave edin.İç harç malzemsini karıştırın.Haşlanan karalahananın yapraklarına iç harçtan ilave edin ve Karalahana dolmasını tencereye dizin.Sarmanın üzerine karalahana yaprakları ile kapatın.Üzerine tereyağı ve tuz ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edip pişirmeye bırakın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 733
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.02.2009 18:47
Mısırlı karalahana sarmasını hiç yemedim,tarif için teşekkürler MİSS-FENER.
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:48
KaraLahana Dolması Yedim Ama Mısırlısını İlk Defa Gördüm Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
sevdalım Tarih: 05.02.2009 11:10
hııımmm memleketimim yemeği çok severim

tşk