Mısırlı Karalahana Sarması

Son güncelleme: 12.02.2009 17:47
  • noimage


    Malzemeler:
    350 gr.kuzu eti
    1.5 su b.mısır yarması
    3 soğan
    maydanoz

    1 çorba k.domates salçası
    1 çorba k.biber salçası
    tuz,karabiber
    2 demet karalahana

    Hazırlanışı:

    Tencereye karalahanın sap bölümlerini tencereye yerleştirin.2 demet karalahanayı haşlayın.3 adet soğanı parçalayıcıdan geçirin.Karıştırma kabına soğanları ilave edin.Üzerine kıymayı ,mısır yarmasını,salçayı ilave edin.Üzerine tuz,karabiber,pubiber ilave edin.

    Üzerine ince kesilmiş maydanozu ilave edin.İç harç malzemsini karıştırın.Haşlanan karalahananın yapraklarına iç harçtan ilave edin ve Karalahana dolmasını tencereye dizin.Sarmanın üzerine karalahana yaprakları ile kapatın.Üzerine tereyağı ve tuz ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edip pişirmeye bırakın.
#05.02.2009 01:51 0 0 0
  • hııımmm memleketimim yemeği çok severim

    tşk
#05.02.2009 10:10 0 0 0
  • KaraLahana Dolması Yedim Ama Mısırlısını İlk Defa Gördüm Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
#06.02.2009 16:48 0 0 0
  • Mısırlı karalahana sarmasını hiç yemedim,tarif için teşekkürler MİSS-FENER.
#12.02.2009 17:47 0 0 0