Sean Paul Kimdir - Sean Paul Resimleri - Sean Paul Biyografisi - Sean Paul Hakkında

Sean Paul Ryan Francis Henriques (d. 8 Ocak 1973 Kingston)



Daha çok sahne adı Sean Paul ile tanınan popüler Jamaikalı diskjokey, dancehall ve reggae şarkıcısı.

Annesi İngiliz olan Sean Paul’ün ailesinde Çinli’den Portekizli’ye kadar pek çok milliyetten insanlar mevcut. Sean Paul bir ara Jamaika'nın milli su polosu takımındaydı ve yüzmede gayet iyi. Sean Paul ilk olarak 1996 yılında ilk single'ı "Baby Girl"’ü Jamaika’da yayınladı ve ardından gelen singlelar sayesinde de epey başarılı oldu. 1999 yılında Mr. Vegas’la birlikte ünlü rapçi DMX için bir parça hazırladı.

Here Comes The Boom adını taşıyan single, Hype Williams’ın "Belly" filminde de kullanıldı. Aynı yıl yayınladığı Hot Girl single’ı listelerde ilk 10’a girdi.

Sean Paul’ün Amerika’da tanınması ise Summer Jam 2000’de çalmasıyla oldu. Aynı yılın sonbaharında ilk albümü Stage One’ı yayınladı ve bu albümde eski singlelarına yer verdi. 2002’de yayınlanan Dutty Rock albümüyle popülerliği tavana vurdu. Get Busy, Gimme The Light gibi single’lar, pop dünyasında yer edinmesini sağladı. Sean Paul, geçici bir isim olmadığını da 2005 yılında yayınladığı "The Trinity" albümüyle kanıtladı.[Sean Paul - Temperature]

Diskografi

2000: Stage One
2002: Dutty Rock
2005: The Trinity

Ödülleri

2004: Grammy Ödülleri - En İyi Reggae Albümü: Dutty Rock
2005: Billboard Müzik Ödülleri - Selling Reggae Artist of the Year
2005: Billboard Müzik Ödülleri - En Çok Satan Reggae Albümü: The Trinity
2006: American Müzik Ödülleri - Favori Pop/Rock Erkek Şarkıcı
2006: Billboard Müzik Ödülleri - Hot 100 Yılın Single'ı: "Temperature"
2007: Jamaican Ödülleri - En İyi Erkek Reggae Şarkıcısı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 725
favori
like
share
MiSS-FENER Tarih: 05.02.2009 03:55