Mersin'de faaliyet gösteren firmanın Genel Müdürü Mehmet Ali Öztürk, Türkiye'nin, halk arasında keçiboynuzu adıyla bilinen harnup üretiminde dünyada 4. sırada yer aldığını söyledi.


ÇÖLYAKLI DA TÜKETEBİLİR

Harnup ununa tadı kakaoya benzediği için çikolata sektöründen talep olduğunu ifade eden Öztürk, son zamanlarda unun hazır kahve şeklinde tüketilmeye başladığını belirtti. Unun kafein, kolesterol yapıcı madde ve gluten içermediğini vurgulayan Öztürk, ''Buğday, arpa, çavdar ile yulafta bulunan ve 'gluten' olarak adlandırılan proteine karşı duyarlı olan Çölyak hastaları, ömürleri boyunca, ekmek, makarna, pasta, börek ve bisküviden uzak kalmak zorundalar. Bu nedenle harnup unundan yapılmış mamulleri rahatlıkla tüketebiliyorlar'' dedi.
Harnup ununun doğal şeker içerdiğine dikkat çeken Öztürk, ''Hazır kahve kafein, yağ ve şeker içerdiği için sağlık sorunları olan ve diyet yapanlar tarafından tüketilemiyor. Ancak üretilen harnup unu bunların hiç birini içermediği için rağbet görüyor. Kemik erimesine karşı olumlu etkisi nedeniyle yaşlılar tarafından da tercih ediliyor dedi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 384
favori
like
share
delikurtsahin Tarih: 04.03.2009 22:39
vaybe. ben bunu neden daha önce duymadımki
denizcan Tarih: 07.02.2009 18:28
yakinda almanyayada gelirse tadina bakariz,insallah bagimllik yapmaz kahve gibi, bir daha nerden bulacagiz