Yilandan korkmak

Son güncelleme: 23.07.2009 00:27
NaZ NaZ foto
  • Selamun Aleyküm

    ALLAH'in yarattigi birseyden çok korkmak dini açidan sakincalimi? Ben yilanlardan feci derecede korkuyorum resimlere bile bakamiyorum gördügüm anda fena oluyorum. Belki garip bir durum ama elimden birsey gelmiyor bu korkuyu yenemiyorum.

    Bu konuda bana açiklama yapabilecek bir arkadasim olursa çok sevinirim. Simdiden ALLAH razi olsun.
#07.02.2009 02:48 0 0 0
  • bende çok korkuyorum görüntüsü soğuk birde kabirle ve cehennemle ilgili hadiseleri var bu konuda bilgim olsaydı açıklardım bilgi sahibi olan birisi açıklar sanırım :)
#07.02.2009 09:53 0 0 0
  • S.A Öncelikle konu bir yılan üstünden açılmış ama ben genel cevab yazayım inş. Cevabımız yetmezse gerekli açıklamayı eklerim nasibse.

    Allahın yarattıklarından korkmamak bir müslüman için nasıl iyi bir özellik ise, aksine Allahdan korkmak da o ölçüde üstün bir fazilettir.

    Eğer inanıyorsanız bilin ki asıl korkmanız gereken Allahtır. Tevbe : 12


    Ayeti kerime böyledir daha başka korkmayla ilgili ayetler ve hadislerde mevcuttur. Müslümanlar tarafından çok bilinmesede sel, yangın, yırtıcı hayvanlardan kaçınmak için kılınan Korku Namazı vardır. Korku namazı Kuranı kerim ve hadislerde mevcuttur.

    Yolculuk ettiğinizde, kâfirlerin size bir fenâlık yapmasından korkarsanız, namazı kısaltmanızda size bir sorumluluk yoktur. Zirâ kâfirler size apaçık düşmandırlar. Ey Muhammed Sen içlerinde olup da namazlarını kıldırdığın zaman, bu kısmı seninle beraber namaza dursun ve silâhlarını da yanlarına alsınlar; secdeyi yaptıktan sonra onlar arkanıza geçsinler kılmayan öbür kısmı gelsin, seninle beraber kılsınlar, tedbirli olsunlar, silâhlarını alsınlar. Kâfirler size ansızın bir baskın vermek için, silâh ve eşyanızdan ayrılmış bulunmanızı dilerler. Yağmurdan zarar görecekseniz veya hasta olursanız, silâhlarınızı bırakmanıza engel yoktur, fakat dikkatli olun. Allah, kâfirlere şüphesiz ağır bir azap hazırlamıştır. Namazı kıldıktan sonra, Allahı ayakta iken, otururken, yan yatarken de anın. Emniyete kavuştuğunuz zaman, namazı gereğince kılın. Namaz şüphesiz, inananlara belirli vakitlerde farz kılınmıştır. Nisa : 101-103

    Bunun haricinde korku için okunabilecek duada mevcuttur oda şöyledir..

    Euzü bi kelimatillahat tammati min gadabihi ve şerri ibadihi ve min hemezatiş şeytani ve en yehdurun.

    Allahın bana kızmasından, kulların kötülüklerinden, şeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allahın tam kelimelerine sığınırım..

    Başka bir duada şöyledir..

    Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka

    Bütün yaratıkların şerrinden Allahın kusursuz kelamlarına âyetlerine yani Kurana sığınırım.

    Konuyu böyle açıkladık yeterli değilse inş devam ederiz..
    Duaların hepsi sahi hadislerle sabittir. Günlük dualarla isterseniz bir konu açabiliriz.
    Selam Dua İle.







#09.02.2009 21:47 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Aleyküm Selam

    Bilgiler için ALLAH sizden razi olsun. Cevabiniz benim için yeterince açik
    Dualarida en kisa sürede ezberlemeye çalisacagim insaallah.

    Mevlamin selameti üzerinize olsun insaallah
#09.02.2009 22:09 0 0 0
  • ikinci duayı sık okurum ilkini bilmiyordum Allah razı olsun konami
#09.02.2009 22:15 0 0 0
  • Rabbim sizdende razı olsun inş..
    Size özellikle bir duayı tavsiye ediyorumki bu duayı Sabah Akşam okumalısınız.. Bu şirke düşmemek için okunacak bir duadır.

    Allahumme inni euzu bike min en uşrike bike şey en ve ene a lemu ve estağfiruke lima la a lemu inneke ente allamulğuyubi

    Allahım Şüphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak eş ve ortak tanımak tan sana sığınırım. Bilmeyerek işlemiş olduğum şirk ve hatalarımın senden bağışlanmasını dilerim. Şüphesiz ki bütün gaybları gizli şeyleri ancak sen bilirsin

    Selam Dua İle.
#09.02.2009 22:26 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • ALLAH razi olsun. En kisa sürede ezberlemeye çalisacagim insaallah.
#09.02.2009 22:36 0 0 0
  • ALLAH razı olsun
#10.02.2009 19:41 0 0 0
  • Konami kardeş türkçe harflerle değilde arapça harflerle yazsaydın duayı biliyorsun türkçe harfler arapça harfleri karşılamıyor dolayısıyle mana bozuk oluyor birde yılan dan umum olarak korkup tiksiniyoruz bunun sebebi de rivayete göre şeytan cennete Adem
#10.02.2009 20:36 0 0 0
  • S.A Öncelikle şunu anlamak lazım burası forum ve burda herkes arapça okuyabilir yada yazabilir gibi durum yok. Konu gerektiği şekilde cevablandırılmıştır. Konuyu soran kardeşimiz gereken cevabı almışsa sorun kalmamıştır.

    ************************************************

    Yılan ilgili vereceğiniz örnek hangisi bilmiyorumda ben bir hatırlatma yapayım. Kuranı kerimde yılandan söz edilmez ama bazı kitaplar islamda sözediliyormuş gibi yorumlar yazmışlardır. Bu dinimize sokulmaya çalışan hurafelerdir. Yılandan söz edenler Tevrat ve Kitabı Mukaddestir.

    Allah bilir ki ondan yediğiniz gün, o vakit gözleriniz açılacak, iyiyi ve kötüyü bilerek Allah gibi olacaksınız diyerek onu yasak ağacın meyvesinden yemeye ikna etmiş, daha sonra Havva yasak meyveden Âdeme de yedirmiştir Tekvîn : 1-6 (Tevrat)

    İblis ve şeytan denilen büyük ejder, bütün dünyayı saptıran eski yılan yeryüzüne atıldı ve onun melekleri kendisiyle beraber atıldılar. Vahiy : 9 (Kitabı Mukaddes)

    Selam Dua İle.



#10.02.2009 22:40 0 0 0
  • Yılanın da bizlerden korktuğunu,bir tarafına basmadıkça bize zarar vermediğini biliriz,ama yine de korkarız nedense.
#13.02.2009 19:57 0 0 0
  • Allah razı olsun herkes için faydalı...
#23.07.2009 00:27 0 0 0