Bademli Ekmek Tarifi - Bademli Tarifler - Bademli Ekmek Yapımı

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Malzemeler:

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]200 gr. Yağ
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2000 gr. Pudra Şekeri
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]8 Yumurta
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]480 gr. Rende Badem
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]200 gr. Tarçın
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]3200 gr. Elenmiş Un


[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yapılışı:

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yağ ile şekeri yumuşatın. Yumurtaları yavaşça ekleyin. Daha sonra sırasıyla unu, badem ve tarçınlık karıştırın. Dikdörtgen şekiller yapıp 2 saat buzlukta bekletin. 5mm kalınlığında dilimler kesin. 200 derecede pişirin.


Özgür Sef'in tarifi

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 411
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 14.02.2009 19:22
Eline saglık Havilcigim yalnız yumurtası çok fazla.