[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Malzemeler:

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]300 gr dilimlenmiş bonfile
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 bardak süt
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2 adet kuru soğan
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2 diş sarımsak
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]3 yaprak karalahana
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 bardak krema
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 tatlı kaşığı şeker


[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yapılışı:

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Soğan rendelenir ve suyu sıkılır ve süt ile karıştırılır.Dilimlenmiş bonfileleri 1 gün boyunca bu sütün içinde bekletilir.1 adet soğan ince ince doğranır ve güveç yada normal tencereye yağ koymadan 1 kaşık şeker ile pişirilir.Soğanlar pembeleşince etler sütün içinden çıkartılır ve soğanlar ile pişirilmeye devam edilir.1 bardak sıcak su eklenir ve su çektikçe ilave edilir.Yaklaşık 30-40 dakika sonra etin suyu kahverengi olması gerekiyor.İnce doğranmış karalahanalarda eklenir .15 dakika daha pişirildikten sonra krema ilave edilir.Altı kısılan ocaktan 5 dakika sonra servise hazır hale getirilir


Özgür Sef'in tarifi

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 7817
favori
like
share
COCO Tarih: 20.03.2009 10:34
Sağol.