[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Malzemeler:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]50 GR AYÇİÇEK YAĞI
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 SU BARDAĞI ŞÜT
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 PARÇA DİDİKLENMİŞ TAVUK
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 TOZ KIRMIZI BİBER
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ MISIR

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yapılışı:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Mısır unu yağda pembeleşene kadar kavrulur
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Üzerine istediğimiz çorba kıvamına gelene kadar (koyu yada açık kıvam)sıcak süt eklenir,[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]önceden kalan tavuklar ya da haşlanmış (eğer çorba için özel tavuk haşladıysanız sütün miktarını azaltalarak tavuk suyu eklemelisiniz.)didiklenmiş tavuk eklenir.[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Haşlanmış mısırlarda ilave edilir [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]ve en son [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]üzerine de tereyağında sote edilmiş kırmızı biber serpilerek servis edilir.


Özgür Sef'in tarifi

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 582
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 11.02.2009 22:30
Tarif için teşekkürler MİSS-FENER.