Portakallı havuç çorbası

Son güncelleme: 11.02.2009 21:26
  • noimage

    4 Kişilik
    Malzemeler:
    4 havuç
    1 çay bardağı sarı mercimek
    1 kahve fincanı kırmızı mercimek
    1 portakalın suyu
    5 su bardağı su
    30 gr tereyağı
    Taze kekik
    1 kahve fincanı krema
    Tuz, nane, pulbiber

    Hazırlanışı:

    *Mercimekleri yıkayıp süzün. Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin.

    *Mercimekleri tencereye aktarın. Üzerine rendelenmiş havuçları yayın. Portakal suyu ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklü tencerede ise yeterince buhar birikince kısık ateşte 10 dakika pişirin.

    *Çorbayı blender'la pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezip tekrar tencereye alın. Bir taşım daha kaynatıp çırpılmış krema, tuz ve tereyağı ile tatlandırın. Servis kaselerine paylaştırın. Taze kekik, nane ve pulbiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın.
#08.02.2009 10:11 0 0 0
  • Portakallı hiç yapmamıştım merak ettim yapıp deneyecegim.
#11.02.2009 21:26 0 0 0