6 kişilik
Malzemeler:
2 su bardağı Amerikan pirinci
250 gr karides
150 gr ahtapot kolu
150 gr mantar
2 dolmalık biber
1 dal taze soğan
1 domates
75 gr kabuksuz antepfıstığı
100 gr tereyağı
1 çay bardağı beyaz şarap
3 su bardağı et suyu
1 tutam safran
5-6 yaprak taze fesleğen
5-6 dal maydanoz
Tuz, beyazbiber

Hazırlanışı:
* Karidesleri temizleyip kaynar suda 10 dakika haşlayın ve kabuklarını çıkarın. Ahtapot kolunu ve mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Taze fesleğen ve maydanozu yıkayıp kurulayın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.

* Bir tencerede tereyağını eritin. Sırasıyla karides, ahtapot, mantar, doğranmış biber ve antepfıstığını ilave edip 5 dakika soteleyin. Pirinci ekleyip 5 dakika soteleyin. Domates, doğranmış taze soğan, tuz, beyazbiber, safran, beyaz şarap ve et suyu ilave ederek 5 dakika harlı ateşte, 15 dakika da kısık ateşte pişirin.

* Suyunu çekince taze fesleğen ve maydanoz serpiştirin. Pilavı 10 dakika dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 652
favori
like
share