6 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayın. Çukur bir kâsede ezerek püre haline getirin. Tereyağını küçük küçük doğrayıp püreye ilave edin. Tuz, rendelenmiş muskat, yumurta ve 1 yumurta sarısı ile rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı derin bir tencereye alıp peynir eriyinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

Fırını 180 dereceye getirip ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Püre ılındığında sıkma torbasına doldurup V harfi şeklinde aralıklarla tepsiye sıkın. Fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Kızarmış patates pürelerini spatula ile alıp servis tabağına dizin. Ilık olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 698
favori
like
share
gül aksoy Tarih: 21.03.2009 16:57
hastamız yumurtadan tiksiniyor acaba yumurtsı biraz azkoysak olurmu