6 kişilik
Malzemeler:
1 kg (koyun koldan kesilmiş) kuşbaşı et
50 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı sıcak süt
5 soğan
2 taze soğan sapı
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
Erişte için:
1 paket hazır erişte
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
*Erişteyi makarna gibi tuzlu suda haşlayıp (3 kaşık haşlama suyunu ayırın) süzün. Domates ve biber salçalarını 3 çorba kaşığı haşlama suyuyla sulandırıp tencereye alın. Tereyağını ekleyip kısık ateşte karıştırın. Erişteyi ilave edip harmanlayın ve sıcak olarak muhafaza edin.

*Soğanları soyup piyaz doğrayın. Taze soğan saplarını ince doğrayın. Maydanozu dal dal ayırın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 15-20 dakika kavurun. Üzerine sıcak sütü döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekince ocaktan alın. Taze soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Servis tabağına erişteyi alıp ortasına eti ilave edin. Maydanoz dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 382
favori
like
share