Yufkalı köfte

Son güncelleme: 08.02.2009 10:35
  • noimage

    4 kişilik
    Malzemeler:
    2 yufka
    1 yumurtanın sarısı
    1 çorba kaşığı çörekotu
    1 çorba kaşığı susam
    2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
    Köfte için:
    750 gr kıyma (koyun veya dana)
    1 yumurta
    2 soğan
    3 dilim bayat ekmek içi
    Tuz, karabiber, kimyon, kekik

    Hazırlanışı:
    *Yufkaları büyük üçgen parçalara kesin. Ayçiçeği yağı ve 1 yumurtanın sarısını bir kasede çırpın.

    *Soğanları temizleyip kıyın. Köfte malzemesini çukur bir kaba alıp yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp uzun rulo şekilli köfteler hazırlayın.

    *Köfteyi yufkanın uzun kenarına yerleştirip önce rulo sarın, sonra gül şekline getirin. Malzeme bitene kadar köfteleri aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Yumurtalı karışımı üzerlerine fırçayla sürüp susam ve çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

#08.02.2009 10:32 0 0 0
  • Eline saglik canim
#08.02.2009 10:35 0 0 0